Ik ben met wol gaan werken in 2012 nadat ik besefte dat wol, een hoogwaardige grondstof, is verworden tot een restproduct dat schapenhouders meer kost dan het opbrengt. De motivatie om te creëren met restproducten was toen al aanwezig en ervaring met het verwerken van wol had ik al vroeg in mijn leven opgedaan. Het vervilten van wol bleek voor mij dé manier om de liefde voor het werken met je handen te vertalen naar producten die "natuur terugbrengen in het alledaagse leven". Een persoonlijke behoefte die ik herken bij velen om mij heen.

Onder het label Raw Elements https://www.rawelements.nl verkoop ik sindsdien viltproducten. Zowel toegepast werk, kleden en plaids, als kunstwerken. Ik werk vanuit een passie voor het materiaal en het magische, ambachtelijke proces waardoor vilt ontstaat.

De zintuiglijke ontmoeting (zien, ruiken, voelen) met een product uit wol brengt ons in verbinding met onze eigen natuur. Het biedt rust, troost, geborgenheid en het besef onderdeel te zijn van een groter geheel.